Κόσμος

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορά της η Ελβετία

Η Ελβετία είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορα με τις χώρες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA) και τη Βρετανία στις 15 Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στην Ελβετία καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μειώνεται.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Καρίν Κέλερ-Σούτερ ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την κίνηση, που αλλάζει τα σχέδια τα οποία έλεγαν πως η Ελβετία στις 15 Ιουνίου θα άνοιξε τα σύνορά της μόνο με τις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Γαλλίας και με τις άλλες χώρες έως τις 6 Ιουλίου.

«Η γραμμή της κυβέρνησης συμβαδίζει με εκείνην πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Στην άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της [ζώνης] Σένγκεν την Παρασκευή, πολλοί υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα για μια επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στις 15 Ιουνίου», είπε.

Στην Ελβετία, τα νέα κρούσματα της COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκαλείται από τον κορονοϊό, αυξήθηκαν σήμερα κατά 23 και έφθασαν τα 30.936. Ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 1.660.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS