Κόσμος

Στις 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορά της η Ελβετία

Η Ελβετία είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορα με τις χώρες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA) και τη Βρετανία στις 15 Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στην Ελβετία καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μειώνεται.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Καρίν Κέλερ-Σούτερ ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την κίνηση, που αλλάζει τα σχέδια τα οποία έλεγαν πως η Ελβετία στις 15 Ιουνίου θα άνοιξε τα σύνορά της μόνο με τις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Γαλλίας και με τις άλλες χώρες έως τις 6 Ιουλίου.

«Η γραμμή της κυβέρνησης συμβαδίζει με εκείνην πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Στην άτυπη βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της [ζώνης] Σένγκεν την Παρασκευή, πολλοί υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα για μια επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στις 15 Ιουνίου», είπε.

Στην Ελβετία, τα νέα κρούσματα της COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκαλείται από τον κορονοϊό, αυξήθηκαν σήμερα κατά 23 και έφθασαν τα 30.936. Ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 1.660.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ