Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στο έλεος του κορονοϊού το Ιράν με 157 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Στο έλεος του κορονοϊού το Ιράν με 157 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Σαρώνει το Ιράν η επιδημία του κορονοϊού με το τελευταίο 24ώρο να καταγράφονται 157 νέοι θάνατοι και 2.389 επιπλέον κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ιράν από κορονοϊό ανέρχεται σε 2.234 και των κρουσμάτων σε 29.406, ενώ οι ιαθέντες ανέρχονται σε 10.457, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ότι η εξάπλωση της νόσου όλο και μεγαλώνει.

Τα μέτρα στη χώρα είναι συνεχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν από σήμερα τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων ενώ νέα σειρά μέτρων ανακοινώθηκε χθες για τον έλεγχο της επιδημίας σε μία από τις πλέον πληγείσες από τον ιό χώρες.

Μέχρι σήμερα, η ιρανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να επιβάλει περιοριστικά μέτρα ή καραντίνα με το επιχείρημα ότι αυτό θα απειλούσε με ολοκληρωτική καταστροφή την αποσταθεροποιημένη από τις αμερικανικές κυρώσεις ιρανική οικονομία.

Να σημειωθεί πως η είδηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ πόλεων έρχεται εν μέσω των σχολικών διακοπών για το νέο ιρανικό έτος, την ώρα που εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ταξιδέψει εκτός της επαρχίας τους. Αυτοί καλούνται να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα σπίτια τους. Ολες οι συναθροίσεις, επίσημες ή μη, απαγορεύονται.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις