Κόσμος

Στο Μεξικό γινόταν μόλυνση και αυτός έκανε ιστιοπλοΐα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του σε αγώνες ιστιοπλοΐας την εποχή του δυστυχήματος στον Κόλπο του Μεξικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BP υπερασπίστηκε την απόφασή του να συμμετάσχει σε αγώνες ιστιοπλοϊας, ενώ είχε σημειωθεί η έκρηξη στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon και η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, λέγοντας ότι ήθελε να δει τον γιό του μετά από τρεις μήνες ασχολούμενος με το δυστύχημα.
 
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Τόνι Χέιγουαρντ, δήλωσε στο BBC ότι ενδεχομένως να έκανε και πάλι το ίδιο, παρά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε από το Λευκό Οίκο και τους κατοίκους της περιοχής στον Κόλπο του Μεξικού.
 
“Πρέπει να ομολογήσω ότι τότε ήμουν πολύ θυμωμένος. Δεν είχα δει τον γιό μου επί τρεις μήνες. Στο ιστιοπλοϊκό έμεινα έξι ώρες…Δεν είμαι σίγουρος ότι (σήμερα) θα έκανα κάτι διαφορετικό”, είπε ο Χέιγουαρντ.
 
Ο Χέιγουαρντ είχε περάσει το μεγαλύτερο διάστημα από τους τρεις μήνες στις ΗΠΑ για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, στη διάρκεια των οποίων μία σειρά από γκάφες που διέπραξε προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης.
 
Το ταξίδι με το ιστιοπλοιϊκό για το οποίο κατηγορήθηκε ο Χέιγουαρντ ήταν ένας αγώνας κοντά στο Isle of Wight, τον οποίο παρακολουθούσε όταν κλήθηκε να επιστρέψει στη Βρετανία από τον πρόεδρο της BP, ο οποίος έκρινε ότι την περίοδο εκείνη η εταιρία χρειαζόταν ένα νέο πρόσωπο για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του δυστυχήματος.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8