Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ξανά στο νοσοκομείο η πρόεδρος της Αργεντινής – Έσπασε τον αστράγαλό της

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου, Reuters

Μπορεί πριν μερικές μέρες να… χόρευε πάνω στη σκηνή αλλά τώρα βρίσκεται ξανά στο νοσοκομείο, με σπασμένο αστράγαλο. Ο λόγος για την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.

Η πρόεδρος της Αργεντινής μπήκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες με κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι της στη Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

“Η διάγνωση αυτή απαιτεί “ακινησία, συμπτωματική θεραπεία και παρακολούθηση”, ανακοίνωσε η ομάδα των θεραπόντων ιατρών της προέδρου.

Η 61 ετών Κίρχνερ υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Είναι ακόμη άγνωστο πως έπαθε το κάταγμα. Η πρόεδρος της Αργεντινής μεταφέρθηκε αρχικά για τις πρώτες βοήθειας στο νοσοκομείο του Ρίο Γκαγιέγκος, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σάντα Κρουζ, αλλά δεν υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου, σύμφωνα με τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Opi Santa Cruz.

Η Κίρχνερ δεν συμμετέχει σε καμιά δημόσια εκδήλωση εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Τον Νοέμβριο είχε νοσηλευτεί λόγω εντερικής λοίμωξης που την κράτησε εκτός του προεδρικού μεγάρου και ήταν αιτία να ακυρωθεί η συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αυστραλία.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια την περασμένη Τρίτη για να εκφωνήσει ομιλία στο Μπουένος Άιρες.

Τον Μάρτιο, η Κίρχνερ είχε υποστεί διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο στη Ρώμη στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στο Βατικανό και αναγκάστηκε να φορέσει ορθοπεδικό παπούτσι κατά τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η Κίρχνερ που εξελέγη το 2007 και επανεξελέγη το 2011, αναμένεται να αφήσει τον προεδρικό θώκο μετά τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2015. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της, η Κίρχνερ έχει διακόψει τέσσερις φορές τις δραστηριότητές της, εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Στα τέλη του 2013, είχε υποβλήθηκε σε εγχείριση έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε