Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο η δικαστής Ρουθ Γκίνσμπεργκ

Στο νοσοκομείο η δικαστής Ρουθ Γκίνσμπεργκ

Η προοδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ νοσηλεύεται με φλεγμονή της χοληδόχου κύστης.

Η δικαστής, που είναι γνωστή με τα αρχικά του ονόματός της “RGB”, βρίσκεται στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, όπου αναμένεται να παραμείνει για μία ή δύο ημέρες.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και η δικαστής πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα το πρωί σε τηλεδιάσκεψη του Ανώτατου Δικαστηρίου από το δωμάτιο του νοσοκομείου της.

Ηλικίας 87 ετών, η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ χρειάστηκε να νοσηλευθεί επανειλημμένα στη διάρκεια του 2019 με ρίγη και πυρετό, ενώ το 2018 υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινωμάτων από τον πνεύμονά της και νοσηλεύθηκε με κάταγμα στα πλευρά.

Έχει αναχθεί άθελά της σε προσωπικότητα στα social media καθώς οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι σε περίπτωση που η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ πεθάνει ή δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ευκαιρία να την αντικαταστήσει με έναν συντηρητικό δικαστή.

Ήδη στη διάρκεια της προεδρίας του ο Τραμπ έχει διορίσει δύο συντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 1993 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Θαυμάστριά της είναι και η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις