Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο Χιούστον ο Τραμπ – Μοίρασε γεύματα στους επιζώντες του φονικού τυφώνα [pics]

Στο Χιούστον ο Τραμπ – Μοίρασε γεύματα στους επιζώντες του φονικού τυφώνα [pics]

Στο Χιούστον του Τέξας έφτασαν το Σάββατο (02.09.2017) ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφθασαν για να συναντήσουν ανθρώπους τους επιζώντες από τον φονικό τυφώνα Χάρβεϊ.

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε το μεσημέρι με καλοκαιρία στη στρατιωτική βάση Έλινγκτον Φιλντ. Αν και ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε επισκεφθεί στην αρχή της εβδομάδας τη νότια αυτή Πολιτεία, είχε παραμείνει μακριά από τις ζώνες που έχουν πληγεί περισσότερο και δεν είχε συναντήσει θύματα.

«Η Αμερική είναι μαζί σας!», έγραψε στο Twitter τη στιγμή που αναχωρούσε από την Ουάσινγκτον, απευθυνόμενος στις δύο νότιες Πολιτείες που επλήγησαν από τον Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων και ζημιές που υπολογίζονται σε 30 έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία, η οποία φορούσε ένα κασκέτο με την επιγραφή «TEXAS» και αθλητικά παπούτσια, υποδέχθηκε ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ. 

Τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη, το Χιούστον επλήγη σκληρά από τις πλημμύρες, όμως πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις μιας επιστροφής στην ομαλότητα: η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, οι συγκοινωνίες έχουν αποκατασταθεί, μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού διεξάγονται.

Στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς ανέβαινε η στάθμη του νερού, οι αναχωρήσεις πολλαπλασιάζονται, καθώς πολλοί έλαβαν κουπόνια για δωμάτια ξενοδοχείου.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως αύριο, Κυριακή, θα είναι «μια εθνική ημέρα προσευχής» για τα θύματα της καταιγίδας. Παράλληλα μοίρασε γεύματα στους πλημμυροπαθείς.

Μερικοί τον είχαν επικρίνει επειδή είχε παραμείνει μακριά από την ζώνη της καταστροφής στη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει την Τρίτη, λέγοντας πως δεν θέλει να παρεμποδίσει τις προσπάθειες των διασωστών.

Στο NRG Stadium, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία αγκάλιασαν και έσφιξαν τα χέρια ανθρώπων οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών. Σε κάποιο σημείο, ο Τραμπ φίλησε ένα κοριτσάκι στο μάγουλο και αγότερα κάθισε μαζί με ένα αγόρι και έπαιξαν με παιγνίδια. Μερικοί από τους πλημμυροπαθείς έβγαλαν σέλφι με το πρώτο ζεύγος.

Μετά τη συνάντησή του με επιζήσαντες των πλημμυρών και εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων στο Χιούστον, ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα, μια περιοχή που επλήγη από την καταιγίδα αργότερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις