Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: 6 Φεβρουαρίου μπαίνει στο ΝΑΤΟ η… μελλοντική Βόρεια Μακεδονία

Στόλτενμπεργκ: 6 Φεβρουαρίου μπαίνει στο ΝΑΤΟ η… μελλοντική Βόρεια Μακεδονία

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι… υπογραφές για την ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

Αποκαλώντας τη γειτονική χώρα «μελλοντική Βόρεια Μακεδονία», ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι στις 6 Φεβρουαρίου θα γραφτεί ιστορία. Τη μέρα εκείνη, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία: οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που δείχνει τις σημαίες της πΓΔΜ και του ΝΑΤΟ.

Το tweet του γγ του ΝΑΤΟ έκανε retweet όλο… χαρά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ. Και χωρίς καμία αναφορά σε… σκέτη Μακεδονία, μάλιστα.

«Θα γράψουμε ιστορία για ένα σταθερό και επιτυχημένο μέλλον, προωθώντας την σταθερότητα και τις κοινές αξίες στα Βαλκάνια και πέρα από αυτά. Περιμέναμε για μια γενιά. Αλλά όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο μεγαλύτερες οι προκλήσεις τόσο πιο εντυπωσιακή η επιτυχία», έγραψε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις