Κόσμος

Στόλτενμπεργκ προς ΠΓΔΜ: Πρώτα η λύση του ονοματολογικού, μετά η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας επανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτνμπεργκ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι ο Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

«Η θέση του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρη. Μόλις το θέμα του ονόματος λυθεί, τότε θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το θέμα του ονόματος παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα έχουμε νέο μομέντουμ. Ελπίζουμε Αθήνα και Σκόπια να φτάσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση για το ονοματολογικό», ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στρατηγικές αντιπροσωπείες για ένα ραντεβού με πολλαπλά διακυβεύματα
Διπλωματία, οικονομία, άμυνα και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία: οι δύο πρόεδροι φτάνουν με ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς η έκβαση της συνόδου μπορεί να αναδιαμορφώσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
2