Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν αποκαλύπτει πώς θα «απαντήσει» σε ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει οποιουδήποτε τύπου πυρηνικό όπλο εναντίον της Ουκρανίας, θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, συμπληρώνοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια ακριβώς θα είναι η απάντησή της.

«Δεν θα υπεισέλθουμε στο πώς ακριβώς θα απαντήσουμε, αλλά φυσικά αυτό θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης. Θα σήμαινε ότι ξεπεράστηκε ένα πολύ σημαντικό όριο. Ακόμη και χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος θα ήταν πολύ σοβαρή (εξέλιξη), που θα άλλαζε τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει σε εγρήγορση τις επόμενες εβδομάδες και, αφού υπενθύμισε ότι ο θεμελιώδης σκοπός της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης, υπογράμμισε πως φαίνεται «εξαιρετικά μακρινό» το ενδεχόμενο να υπάρξουν οι συνθήκες που θα υποχρέωναν το ΝΑΤΟ να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας