Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον.. αέρα ακόμη οι Ιαπωνικές Αερογραμμές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Στον αέρα θα παραμείνουν οι Ιαπωνικές Αερογραμμές και κατά την περίοδο αναδιάρθρωσης της.

 

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας, Japan Airlines αναμένεται να κάνει αίτηση για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από πτώχευση, επανέλαβε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
 
«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα ανακοινωθεί το βράδυ», διευκρίνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Μεταφορών της Ιαπωνίας, Σέιτζι Μαεχάρα.
 
Ο υπουργός αναμένεται ότι θα κάνει εκ νέου δηλώσεις στον Τύπο μετά την κατάθεση του αιτήματος της εταιρείες σε δικαστήριο του Τόκιο, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει γύρω στις 10 το πρωΐ (ώρα Ελλάδας). Η εταιρεία θα επωφεληθεί έτσι από την προστασία που προβλέπει η ιαπωνική νομοθεσία για τις πτωχεύσεις.
 
Ο Μαεχάρα, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης, προσπάθησαν νωρίτερα να καθησυχάσουν τους πελάτες και τους προμηθευτές της JAL. «Είναι σημαντικό η λειτουργία της να συνεχιστεί όσο διαρκεί η αναδιάρθρωση» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ασφαλής λειτουργία είναι η βασική προτεραιότητα μιας αεροπορικής εταιρείας». Οι υπουργοί επισήμαναν εξάλλου ότι η εταιρεία αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία αφού τα αεροσκάφη της εκτελούν περισσότερο από το 40% των εσωτερικών δρομολογίων.
 
Να σημειωθεί πάντως ότι στο Χρηματιστήριο του Τόκιο η μετοχή της JAL συνεχίζει την πτωτική πορεία της. Περίπου μία ώρα πριν από το κλείσιμο έφτασε στα 4 γιέν [JPY=X] (τα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία της), χάνοντας 1 γιέν, ποσοστό 20% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε