Κόσμος

Στους 33 οι νεκροί στο Κεμπέκ από το κύμα καύσωνα – video

Το κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα τον ανατολικό Καναδά έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων στο Κεμπέκ, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές με νεότερο απολογισμό.

Δεκαοχτώ θάνατοι που σχετίζονται με το ακραίο καιρικό φαινόμενο καταμετρήθηκαν στην περιοχή του Μόντρεαλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή διευθύντρια δημόσιας Υγείας, Μιλέν Ντρουίν.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι άνδρες ηλικίας από 53 έως 85 ετών σε ευάλωτη κατάσταση που δεν διέθεταν κλιματισμό, σημείωσε.

Τα άλλα θύματα καταγράφηκαν σε άλλες περιοχές της γαλλόφωνης επαρχίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κατέγραψε σήμερα μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου που με βάση τον δείκτη υγρασίας humidex γίνεται αισθητή ως και 45 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει σήμερα το βράδυ με πτώση της θερμοκρασίας σε 23 με 25 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες.

«Βρίσκομαι ολόψυχα στο πλευρό των ανθρώπων του Κεμπέκ που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από το κύμα καύσωνα. Αυτές οι θερμοκρασίες ρεκόρ θα συνεχιστούν στον κεντρικό και ανατολικό Καναδά, οπότε να φροντίσετε να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας», τόνισε χθες με tweet του ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Κανένας θάνατος δεν έχει αναφερθεί στη γειτονική επαρχία του Οντάριο, που επίσης πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το 2010 ένα κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων στην επαρχία του Μόντρεαλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25