Σάββατο, 11 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στρατεύματα των IDF σκότωσαν κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα

Στρατεύματα των IDF σκότωσαν κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα
Φωτογραφία: Reuters

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε σήμερα (15.12.1985), ότι κατά τη διάρκεια μαχών στην περιοχή Σετζάγια της βόρειας Γάζας, τα ισραηλινά στρατεύματα αναγνώρισαν κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Και οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι είναι νεκροί. «Αυτή είναι μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν για εξέταση σε ισραηλινό έδαφος και μετά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τρεις Ισραηλινούς απαχθέντες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ισραήλ.

Οι απαχθέντες που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ και ένας τρίτος απαχθέντας η οικογένεια του οποίου ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια ζώνη μάχης με πολλούς τρομοκράτες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης των στοιχείων και της αποσαφήνισης των λεπτομερειών του περιστατικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις