Κόσμος

Στρεπτόκοκκος Α: Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βρετανία – Δεκάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους

Περισσότερα παιδιά από τη Βρετανία έχουν πεθάνει ήδη από στρεπτόκοκκο Α φέτος τον χειμώνα από ό,τι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της τελευταίας «κακής σχολικής χρονιάς» του 2017/18, με τις υγειονομικές Αρχές να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την προστασία των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ήδη 29 ανήλικοι (κάτω των 18 ετών δηλαδή, παιδιά και έφηβοι) στη Βρετανία έχουν πεθάνει από στρεπτόκοκκο Α φέτος, από τότε που ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκριτικά, 27 πέθαναν από το – συνήθως αβλαβές – βακτήριο την ίδια χρονιά κατά τη σεζόν 2017/18, την οποία οι υγειονομικές Αρχές είχαν ονομάσει ως την «τελευταία κακή χρονιά».

Πέντε θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο Α καταγράφηκαν στην Ουαλία φέτος το χειμώνα, δύο στη Σκωτία και ένας στη Βόρεια Ιρλανδία. Στα θύματα περιλαμβάνονται η Stella-Lilly McCorkindale, ένα 5χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Ιρλανδία, η Hannah Roap, μια 7χρονη από την Ουαλία και ο Muhammad Ibrahim Ali, ένα 4χρονο αγόρι από το Buckinghamshire.

Τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου Α μπορούν να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις, όπως εκζέματα στο πρόσωπο, οστρακιά και πονόλαιμο. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπιες με συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό.

Ωστόσο, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις τα βακτήρια μπορούν να διεισδύσουν στο αίμα και να προκαλέσουν μια επικίνδυνη για τη ζωή επιπλοκή που ονομάζεται διεισδυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Α (iGAS).

Συνήθως, τα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α αυξάνονται από όταν μπαίνει το νέο έτος και κορυφώνονται την άνοιξη. Όμως, ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε νωρίτερα φέτος από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί συνολικά και 37 θάνατοι.

Με πληροφορίες από DailyMail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
6
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
13
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 3