Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σχέδια βομβαρδισμού του Ιράν φέρεται να επεξεργάζεται ο Τραμπ!

Σχέδια βομβαρδισμού του Ιράν φέρεται να επεξεργάζεται ο Τραμπ!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Όλες τις διαθέσιμες επιλογές για βομβαρδισμό του Ιράν φέρεται να ζήτησε στα τέλη του 2018 ο Ντόναλντ Τραμπ από το Πεντάγωνο!

Η εξέλιξη αυτή, ακολούθησε την επίθεση με όλμους που έκανε σε περιοχή της Βαγδάτης, ομάδα ενόπλων που είχε συμμαχήσει με την Τεχεράνη. Στόχος της επίθεσης ήταν η περιοχή στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με κυριακάτικο (13.1.2019) δημοσίευμα της εφημερίδας “The Wall Street Journal”.

Το αίτημα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προκάλεσε βαθιά ανησυχία στους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του υπουργείου των Εξωτερικών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείται εν ενεργεία, αλλά και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο συμμορφώθηκε με το αίτημα και παρέδωσε τις επιλογές στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο είναι τετραμελές και συγκροτείται από τους εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ, που προεδρεύει αυτού, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.

Επικουρικά συμμετέχουν εκπρόσωπος και των τριών όπλων (επιτελείων), ο εκάστοτε διευθυντής της CIA και κάποια άλλα ακόμη διοικητικά πρόσωπα του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις