Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το σχόλιο για τον πρίγκιπα Τζορτζ έφερε την απόλυση διευθύντριας στο Βρετανικό Συμβούλιο

πρίγκιπα Τζορτζ

Τα σχόλια της Angela Gibbins για τον πρίγκιπα Τζορτζ οδήγησε στην απόλυσή της από τη διεύθυνση του Βρετανικού Συμβουλίου. Έχασε μάλιστα την αξίωσή της για αποζημίωση.

Η Angela Gibbins, που εργαζόταν ως επικεφαλής των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, απολύθηκε μετά την “προσωπική επίθεση” στον μελλοντικό βασιλιά. Είχε γράψει στο facebook για τον πρίγκιπα Τζορτζ πως αποτελεί έμβλημα του “λευκού προνομίου”.

Η Angela Gibbins έσυρε το Βρετανικό Συμβούλιο στα δικαστήρια επικαλούμενη άδικη και παράνομη απόλυση. Έκανε μάλιστα λόγο για “διακρίσεις” λόγω πεποιθήσεων. Το δικαστήριο ωστόσο δικαίωσε το Βρετανικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι είχε δίκιο που την απέλυσε για “απερίσκεπτη έλλειψη κρίσης, κάτι που είναι ασυγχώρητο για άνθρωπο σε ανώτερη θέση”.

Το επίμαχο σχόλιο για τον πρίγκιπα Τζορτζ

Το σχόλιό της έγινε σε φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ που πόσταρε το συγκρότημα Dub Pistols με τη λεζάντα: “Ξέρω ότι είναι μόλις δύο χρονών αλλά ο πρίγκπας Τζορτζ μοιάζει με μ@@@”. Τότε η Angela Gibbind έκανε το δικό της σχόλιο. “Λευκό προνόμιο. Αυτό το χαμόγελο είναι από την έμφυτη γνώση πως έχει βασιλικό αίμα, είναι πλούσιος και ευνοημένος και δεν θα γνωρίσει ποτέ δυσκολίες ή κακουχίες στη ζωή. Ας βρούμε φωτογραφίες 3χρονων προσφυγόπουλων από τη Συρία να δούμε αν μοιάζουν, ε;”.

Έκανε μάλιστα ένα ακόμα σχόλιο. “Δεν πιστεύω ότι η βασιλική οικογένεια έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ζουν με δημόσιο χρήμα. Αυτό είναι προνόμιο και πρέπει να τελειώσει”.

Σε γραπτή του απόφαση ο δικαστής τόνισε πως το δικαστήριο συμφωνεί ότι η απερίσκεπτη έλλειψη κρίσης που προκάλεσε την αγανάκτηση είναι αρκετή για ακατάλληλη συμπεριφορά.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις