Κόσμος

Συγγνώμη από τη Volkswagen για διαφήμιση που καταγγέλθηκε ως ρατσιστική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγγνώμη ζήτησε η Volkswagen για δημοσίευση διαφήμισης στη σελίδα της στο Instagram τον περασμένο μήνα που είχε επικριθεί ως ρατσιστική.

Στο λίγων δευτερολέπτων διαφημιστικό της εταιρείας, ένας μαύρος απεικονίζεται δίπλα σε ένα νέο VW Golf, που σπρώχνεται γύρω από ένα μεγάλο λευκό χέρι, που είναι εκείνο της φίλης του, το οποίο στη συνέχεια τον ρίχνει σε ένα κτίριο που φέρει την πινακίδα “Petit Colon”. Το Petit Colon είναι ένα πραγματικό καφέ στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, που βρίσκεται κοντά στο Teatro Colon. Στα γαλλικά ο όρος μεταφράζεται σε «μικρός έποικος», ο οποίος έχει αποικιακές αποχρώσεις.

Η Volkswagen απέσυρε την αγγελία στις 20 Μαΐου και ανακοίνωσε σήμερα τα ευρήματα μιας αναθεώρησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύθηκε.

«Μπορούμε να δηλώσουμε ότι οι ρατσιστικές προθέσεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο. Βρήκαμε έλλειψη ευαισθησίας και διαδικαστικά λάθη», δήλωσε σε δήλωση ο Χίλτρουντ Βέρνερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για την ακεραιότητα και τις νομικές υποθέσεις. Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen δήλωσε ότι καταδίκασε τον ρατσισμό, και η εταιρεία εξήγησε ότι η διαφήμιση ήταν μέρος μιας σειράς κλιπ από τη διαφημιστική καμπάνια Golf 8, που απεικονίζει ένα ζευγάρι.

Η Volkswagen δεσμεύθηκε να ενισχύσει την εκπαίδευση για την ποικιλομορφία και να βελτιώσει τους ελέγχους. Η εταιρεία, έχει δει ξανά τα τελευταία πέντε χρόνια τη φήμη της να αμαυρώνεται, με αφορμή την εξαπάτηση στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων ντίζελ, την οποία και παραδέχθηκε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού