Κόσμος

Συγκίνηση: Παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία για τον κορονοϊό – Μάγεψαν Μποτσέλι και Rolling Stones

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και κλεισμένοι στα σπίτια τους, μουσικόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο έζησαν ένα πρωτόγνωρο διαδικτυακό γεγονός εξαιτίας του κορονοϊού. 

Δεκάδες αστέρες του πενταγράμμου συμμετείχαν μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Έπειτα από πρωτοβουλία της Lady Gaga πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία “One World: Together At Home”, που έχει τη στήριξη του κινήματος Global Citizen. Μια συναυλία που όμοιά της υπήρξε ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Μεταδόθηκε από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και συμμετείχαν τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως όπως η Μπίλι Άιλις, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Έλτον Τζον, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σελίν Ντιόν, ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Στίβι Γουόντερ, Αντρέα Μποτσέλι, Τζον Λέτζεντ, οι Ρόλινγκ Στόουνς και άλλοι.

Η εμφάνιση που συγκίνησε ήταν η σύμπραξη της Lady Gaga, με τους Αντρέα Μποτσέλι, Σελίν Ντιόν και Τζον Λέτζεντ για το τραγούδι «The Prayer». Μια πραγματική προσευχή για όσους μάχονται τον κορονοϊό.

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ τραγούδησε για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν την μάχη της πανδημίας. Επέλεξε το «Lady Madonna», την ώρα που στις οθόνες των κινητών εμφανίζονταν φωτογραφίες επαγγελματιών υγείας εν ώρα εργασίας.

Τα τέσσερα μέλη των Ρόλινγκ Στόουνς, ο Μιγκ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Ουότς και ο Ρόνι Γουντ, τραγούδησαν, από τα σπίτια τους.

Ο Στίβι Γουόντερ επέλεξε το τραγούδι «Lean On Me», που σημαίνει «στηρίξου πάνω μου» λέγοντας πως είναι  κάτι που χρειαζόμαστε όλοι σε τέτοιες περιόδους.

Η όλη εκδήλωση, εξηγεί η Lady Gaga, πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια «επιστολή αγάπης στον κόσμο», προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε αυτήν την ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

«Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε τη χαρά και μια ανάπαυλα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη» επισήμανε.

Εκτός του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της, η εκδήλωση είναι μια «κραυγή για να ενωθούμε» γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα