Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Συγκινητικές στιγμές σε νοσοκομείο της Μαδρίτης: Έκανε μεταμόσχευση καρδιάς την ώρα που γινόταν πατέρας (video)

Συγκινητικές στιγμές σε νοσοκομείο της Μαδρίτης: Έκανε μεταμόσχευση καρδιάς την ώρα που γινόταν πατέρας (video)
Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο Gregorio Marañón

Νοσώντας από μια σοβαρή καρδιολογική ασθένεια, ένας Ισπανός ήταν έτοιμος να παραστεί στη γέννηση του πρώτου του παιδιού, όταν τον ενημέρωσαν πως έπειτα από χρόνια αναμονής μια καρδιά ήταν διαθέσιμη για εκείνον, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση την ώρα που η σύζυγός του γεννούσε, ανακοίνωσε σήμερα ένα νοσοκομείο στη Μαδρίτη.

«Όταν μπήκα στο χειρουργείο, δεν ήμουν ακόμη πατέρας. Μίλησα στη σύζυγό μου μέσω βιντεοκλήσης και είπαμε ο ένας στον άλλο καλή τύχη. Όταν ξύπνησα, ήμουν διπλά χαρούμενος», είπε ο 39χρονος Αντόνιο Σαλβαδόρ, όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου του νοσοκομείου Gregorio Marañón, όπου χειρουργήθηκε στα μέσα Μαρτίου.

Νοσώντας από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, «η μεταμόσχευση ήταν η μοναδική λύση» για αυτόν τον ασθενή, εξήγησε το νοσοκομείο.

«Χρειάστηκα λίγα λεπτά για να πάρω την απόφαση, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα έχανα τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού», εξήγησε ο Αντόνιο.

Η σύζυγός του Άνα Μαρία Γκονθάλεθ, ηλικίας 44 ετών, ένιωσε τεράστια ανακούφιση.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έπειτα από 10 χρόνια» αναμονής για να αποκτήσουμε ένα παιδί «θα υποδεχόμασταν το πιο θαυμάσιο πράγμα στη ζωή μας, την ίδια στιγμή που ο Αντόνιο θα λάμβανε τη ζωή που είχε ανάγκη. Ο γιος μας Σαμουέλ ήρθε μαζί με μια καρδιά στο χέρι για τον πατέρα του», περιέγραψε.

Έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή το 2002 εξερχόμενος από το μετρό στη Μαδρίτη, στον Αντόνιο έκανε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μια νοσοκόμα του ίδιου νοσοκομείου.

«Πλέον, θα μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή», διαβεβαίωσε ο καρδιολόγος του Εδουάρδο Θαταρίν.

Από το 2002, ο Αντόνιο θεωρούσε πως είχε «δύο γενέθλια», το ένα όταν γεννήθηκε και το άλλο την ημέρα της ανάνηψής του, διότι «μου έσωσαν τη ζωή εκείνην την ημέρα».

Με «τη μεταμόσχευση καρδιάς και τη γέννηση του γιου μου την ίδια ημέρα, θα γιορτάζουμε τρία γενέθλια», είπε περιχαρής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις