Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συγκλονισμένη η Μέγκαν Μαρκλ από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – “Λυπάμαι τόσο πολύ” (video)

Συγκλονισμένη η Μέγκαν Μαρκλ από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – “Λυπάμαι τόσο πολύ” (video)

Συγκλονισμένη δηλώνει η Μέγκαν Μαρκλ από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ.

Η Μέγκαν Μαρκλ τόνισε πως οι νέοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου εξακολουθεί να υφίσταται ο ρατσισμός.

“Το ξέρω ότι γνωρίζετε πως οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”, είπε η Μέγκαν σε ένα βίντεο που γύρισε για τις μαθήτριες, οι οποίες αποφοιτούν από το παλιό της σχολείο στο Λος Άντζελες, και το οποίο προβλήθηκε χθες.

click4more: Τζορτζ Φλόιντ: Πριν δολοφονηθεί από τους αστυνομικούς είχε επιβιώσει από τον κορονοϊό!

“Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίζω να σας πω λίγα λόγια για την αποφοίτησή σας και όπως έχουμε δει όλοι μας την τελευταία εβδομάδα αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και στην πολιτεία μας και στην πόλη μας, το Λος Άντζελες, είναι απολύτως συγκλονιστικό”, είπε η Μέγκαν, της οποίας η μητέρα είναι Αφροαμερικανίδα και ο πατέρας λευκός.

“Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι ότι λυπάμαι, λυπάμαι τόσο πολύ που είστε αναγκασμένοι να μεγαλώνετε σε έναν κόσμο όπου είναι ακόμη παρών (ο ρατσισμός)”, συνεχίζει το μήνυμά της προς το Γυμνάσιο Θηλέων Immaculate Heart, όπου φοίτησε.

“Το μόνο λάθος είναι να μην πεις τίποτα”

“Το μόνο λάθος που μπορείς να πεις είναι να μην πεις τίποτα. Επειδή η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ είχε αξία και της Μπρεόνα Τέιλορ η ζωή είχε αξία και του Φιλάντο Καστίλ η ζωή είχε αξία και του Ταμίρ Ράις η ζωή είχε αξία και τόσων άλλων ανθρώπων που γνωρίζουμε τα ονόματά τους ή που δεν τα γνωρίζουμε” είπε η Μέγκαν θέλοντας να προλάβει όσους την κατακρίνουν.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, κατά παράδοση, δεν σχολιάζει πολιτικά θέματα. Ωστόσο, η Μέγκαν και ο Χάρι αποσύρθηκαν από τα επίσημα καθήκοντά τους στο τέλος Μαρτίου και πλέον ζουν στο Λος Άντζελες μαζί με τον γιο τους Άρτσι.

Στο μήνυμά της η 38χρονη Μέγκαν ανακαλεί τις αναμνήσεις της από τα επεισόδια στο Λος Άντζελες το 1992.

“Οι αναμνήσεις αυτές δεν σβήνονται και δεν μπορώ να φανταστώ ότι στα 17 ή 18 χρόνια του κάποιος, δηλαδή στην ηλικία σας σήμερα, θα είχε διαφορετική οπτική αυτής της εμπειρίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις