Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες από τον τεράστιο σεισμό στην Ιαπωνία [vids]

Συγκλονιστικές εικόνες από τον τεράστιο σεισμό στην Ιαπωνία [vids]

Πανικός τα ξημερώματα στην Ιαπωνία μετά το χτύπημα 7,3 Ρίχτερ του Εγκέλαδου που ξύπνησε μνήμες του καταστροφικού σεισμού του 2011.

Η δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας (6,9 βαθμών κατά νεότερη εκτίμηση του γεωλογικού ινστιτούτου των ΗΠΑ [USGS], σημειώθηκε στις 05:59 τοπική ώρα (22:59 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 10 χιλιομέτρων και αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι, δηλαδή σεισμικά κύματα, ύψους από μερικά εκατοστά ως τα τρία μέτρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της. Η νομαρχία Φουκουσίμα—στα ανοικτά της οποίας έγινε ο ισχυρός σεισμός—είχε ήδη υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.

Οι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι καταγράφουν δεδομένα στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα τον Μάρτιο του 2011, και του Φουκουσίμα Ντάινι. Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί καμιά ανωμαλία, κατά τις εταιρείες αυτές. Η λειτουργία όλων των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στην περιοχή διακόπηκε.

Η γη δεν θα σταματήσει να τρέμει στην Ιαπωνία, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους (γύρω στους 7 βαθμούς) τις επόμενες επτά ημέρες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε