Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Βηρυτό: Δεν υπάρχει ναός για να γίνει η κηδεία της Ελληνίδας

Έκρηξη - Αούν

Από την έκρηξη στη Βηρυτό καταστράφηκαν όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού. Οι μαρτυρίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Την κατάσταση που επικρατεί στην ισοπεδωμένη Βηρυτό περιγράφει συγκλονισμένος ο πατήρ Ιουστίνος, αναφερόμενος στους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αστέγους και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο πατήρ Ιουστίνος έχασε το σπίτι του από τις τρομακτικές εκρήξεις, από τις οποίες ισοπεδώθηκαν και εκκλησίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος ναός για να τελεστεί η κηδεία της Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της στο τραγικό συμβάν. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία, όπως λέει ο πατήρ Ιουστίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, από τις εκρήξεις περίπου 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στη Βηρυτό. 

“Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι περισσότεροι από 137 νεκροί και τουλάχιστον 5.000 τραυματίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Ρίντα Μουσάουι, διευκρινίζοντας ότι νεότερος απολογισμός πιθανόν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις