Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο! Ο σκύλος Ρομέο που βρέθηκε στα χαλάσματα στην Ιταλία μετά από 9 ημέρες

Ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, είναι το τελευταίο "θαύμα" του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία καθώς ανασύρθηκε ζωντανός το βράδυ της Παρασκευής από τα χαλάσματα του σπιτιού των αφεντικών του, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρομέο εγκλωβίστηκε στο σπίτι αλλά σώθηκε καθώς ένα μεταλλικό δοκάρι εμπόδισε τα συντρίμμια να τον καταπλακώσουν. Κρίνοντας από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πυροσβέστης που τον έσωσε, έδειχνε μάλιστα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έπινε με λαχτάρα τις πρώτες γουλιές νερού μετά από 230 ώρες.

Όταν χτύπησε ο σεισμός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Σαν Λορέντσο α Φλαβιάνο, κοντά στο Αματρίτσε, οι ιδιοκτήτες του Ρομέο, ένα αντρόγυνο, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Εκείνοι πρόλαβαν να βγουν έξω αλλά ο σκύλος τους, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκε. Μετά από πολύωρη αναζήτηση, οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν τελικά να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους για να μην κινδυνεύσουν κι άλλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ξανάβλεπε ζωντανό τον Ρομέο όταν επέστρεψε στο χωριό, το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να μαζέψει κάποια προσωπικά είδη από τα χαλάσματα.

Μόλις έφτασαν στο γκρεμισμένο σπίτι ο σκύλος προφανώς άκουσε τις φωνές τους και τους υποδέχτηκε γαβγίζοντας.

Οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως να σκάβουν στα συντρίμμια και ανέσυραν τον Ρομέο που δεν έδειχνε να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την περιπέτειά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία