Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονίζει η κόρη δολοφονημένης ραδιοφωνικής παραγωγού – Πώς οδήγησε τις αρχές στον πατριό της

Συγκλονίζει η κόρη δολοφονημένης ραδιοφωνικής παραγωγού – Πώς οδήγησε τις αρχές στον πατριό της

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη δολοφονία της διάσημης παραγωγού του ραδιοφώνου April Kauffman. Η κόρη της Kimberley Pack έλυσε τη σιωπή της.

Από την πρώτη στιγμή η Kimberley Pack είχε πει στην αστυνομία πως πίσω από τη δολοφονία της μητέρας της κρύβεται ο πατριός της Dr Jim Kauffman. Τον συνέλαβαν τελικά μετά από 5 χρόνια.

Η Kimberley μίλησε για τη δολοφονία της μητέρας της σχεδόν έξι μήνες αφότου ο άντρας που κατηγορήθηκε για τον θάνατό της πέθανε στη φυλακή. Η April Kauffman είχε δολοφονηθεί από εκτελεστή τον Μάιο του 2012.

Η Kimberley εξιστόρησε τη στιγμή που έμαθε ότι δολοφονήθηκε η μητέρα της. Στιγμές αργότερα είχε διατυπώσει την κατηγορία σε βάρος του πατριού της. Με το που το έμαθε έτρεξε σπίτι της στο Woodland Drive. Όταν της είπαν ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια, ήξερε ποιος ήταν πίσω από αυτό.

“Λοιπόν, μπορείς να πας ακριβώς εκεί γιατί αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα μου” είπε στον αστυνομικό. Ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο πατριός της, γνωστός τοπικός γιατρός, ήταν πίσω από τη δολοφονία της μητέρας της.

Η April και ο Kauffman είχαν γνωριστεί ενώ η Kimberley ήταν ακόμα στο γυμνάσιο. Παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα και η ραδιοφωνική παραγωγός έμοιαζε ικανοποιημένη από τη ζωή της. Αρχικά η Kimberley ήταν ευτυχισμένη για τη μητέρα της που είχε σταθεί άτυχη στην αγάπη. Ήλπιζε ότι αυτή τη φορά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. “Δεν τα κατάφερνε στην αγάπη επειδή ίσως αναζητούσε τα λάθος πράγματα”. “Νομίζω ότι της άξιζε αγάπη.

Τα ψέματα, οι απειλές χωρισμού και η εκτέλεση

Ήλπιζα ότι ο Jim Kauffman θα την έκανε ευτυχισμένη”. Ενώ τα χρόνια περνούσαν, οι ιστορίες του Kauffman για τη θητεία του στον στρατό, τον πράσινο μπερέ του και τη θητεία του στο Βιετνάμ αποδείχτηκαν ψέματα. Συντετριμμένη και εξαπατημένη, η April ήθελε να τον χωρίσει. Όταν του έδωσε τελεσίγραφο απειλώντας να τον ξεσκεπάσει αν δεν την άφηνε να φύγει, ο Kauffman ανταπέδωσε την απειλή.

“Αν πεις οτιδήποτε, θα την πληρώσει η Kimberley και τα παιδιά”. O Kauffman ανησυχούσε ίσως περισσότερο για το γεονός πως θα μπορούσε να τον ξεσκεπάσει για το κύκλωμα ναρκωτικών με οπιοειδή που είχε με την τοπική ομάδα παγανιστών ποδηλατών.

Όταν τη ρώτησε η Kimberley, η April της είπε να μην ανησυχεί. “Δεν έχει τα κότσια να κάνει τίποτα”. Και μπορεί πράγματι να μην ήταν ικανός ο ίδιος, αλλά η αστυνομία λέει ότι ήξερε πολλούς που θα μπορούσαν. Φέρεται να πρότεινε σε αρκετούς να δολοφονήσουν την April Kauffman. Ανάμεσά τους και ένας άντρας με το όνομα Francis Mulholland. Ήταν στις 10 Μαΐου 2012 που έδωσε στον Mulholland ένα όπλο και 20.000 δολάρια για να την εκτελέσει.

Εκείνος πέθανε ένα χρόνο αργότερα από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ο Kauffman συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία. Κατηγορήθηκε για δολοφονία και εκβιασμό που σχετιζόταν με την παράνομη διανομή ναρκωτικών. “Δεν πρόκειται να πάω φυλακή για αυτό!” είπε στους αστυνομικούς που είχαν βγάλει ένταλμα έρευνας. Διαπραγματευτής της αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί.

Στις 26 Ιανουαρίου 2018 ο 68χρονος Kauffman βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Ανακαλύφθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας έξι σελίδων δίπλα του. Για καιρό υποστήριζε την αθωότητά του. Μια θέση που επανέλαβε και ο δικηγόρος του λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις