Κόσμος

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε τον Aylan: “Σκέφτηκα τον γιο μου”

Ο Τούρκος αστυνομικός ο οποίος εικονίζεται σε φωτογραφίες να κρατάει το άψυχο σώμα του τρίχρονου Σύρου πρόσφυγα Αϊλάν Κούρντι -ο θάνατος του οποίου προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ευαισθητοποίηση για το δράμα των προσφύγων- δήλωσε ότι σκέφτηκε τον γιο του μόλις είδε το παιδί ακίνητο στην παραλία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan ο Μεχμέτ Τσιπλάκ δήλωσε ότι προσευχήθηκε το αγόρι να ήταν ακόμη ζωντανό καθώς το πλησίαζε στην παραλία.

Όταν πλησίασα το μωρό, είπα στον εαυτό μου ‘Θεέ μου, ας είναι ζωντανό’. Αλλά δεν έδειχνε ίχνη ζωής. Κατέρρευσα“, είπε.

“Εχω έναν γιο έξι ετών. Τη στιγμή που είδα το μωρό, σκέφτηκα τον γιο μου κι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του πατέρα του Αϊλάν. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πόσο θλιβερό και τραγικό θέαμα ήταν”.

Ο Τσιπλάκ πρόσθεσε ακόμη πως δεν γνώριζε ότι τον έβγαζαν φωτογραφία -μία φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου: “Εκανα απλώς τη δουλειά μου“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ