Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία: Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο πάνω από την έπαυλη των Ρότσιλντ! Τρεις νεκροί

Βρετανία: Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο πάνω από την έπαυλη των Ρότσιλντ! Τρεις νεκροί

– Συγκρούστηκαν στον αέρα ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο
– Πάνω από την κομητεία του Μπάκιγχαμ το ατύχημα
– Νεκροί οι πιλότοι και ένας ακόμα επιβάτης του ελικοπτέρου
– Στους κήπους ιστορικής έπαυλης έπεσαν τα συντρίμμια
– Εικόνες και βίντεο

Αεροπλάνο συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο στην Βρετανία, στα 300 μέτρα πάνω από την κομητεία του Μπάκιγχαμ. Τα συντρίμμια τους έπεσαν στην ιστορική έπαυλη Waddesdon Manor που ανήκει στην οικογένεια Ρότσιλντ.

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι αλλά και ένα ακόμα άτομο που επέβαινε στο ελικόπτερο. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ερευνούν τα συντρίμμια.

Ωστόσο η ανησυχία των αρχών είναι όχι μόνο για τους επιβάτες, αλλά και για όσους ενδεχομένως να βρίσκονταν στο έδαφος εκείνη τη στιγμή. Συχνά στην περιοχή πετούν μισθωμένα ελικόπτερα προκειμένου επισκέπτες να δουν τα αξιοθέατα και τα υπερπολυτελή και ιστορικά κτίρια της περιοχής.

Επίσης εκεί πετούν και οι ασκούμενοι πιλότοι που κάνουν μαθήματα.

Στις εικόνες που κατάγραψε ο φακός από ψηλά διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το ελικόπτερο και το Τσέσνα είχαν απογειωθεί από το Wycombe Air Park – όπου υπάρχει και μια αερολέσχη που προσφέρει μαθήματα εκπαίδευσης πιλότων.

Περίοικοι περιέγραψαν σε βρετανικά ΜΜΕ ότι άκουσαν «έναν δυνατό κρότο», ενώ από την περιοχή όπου φαίνεται πως κατέπεσαν το ελικόπτερο και το αεροσκάφος, στο Άπερ Ουίντσεντον, υψώνεται μαύρος καπνός πάνω από το δάσος.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Μιτς Μίσεν, ένας πυροσβέστης που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είδε το δυστύχημα από τον κήπο του. Ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε:

«Κοίταξα ψηλά και τα είδα να συγκρούονται στον αέρα, ακολούθησε μια μεγάλη έκρηξη και συντρίμμια άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό (…) Έτρεξα να πάρω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου και τηλεφώνησα στις πρώτες βοήθειες…».


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις