Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο: 41 οι νεκροί!

σύγκρουση τρένων
Φωτογραφία: Reuters

«Παγωμένη» παραμένει η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, μετά την τραγική χθεσινή σύγκρουση τρένων που άφησε 41 νεκρούς και τουλάχιστον 179 τραυματίες.

Από τους εκατοντάδες τραυματίες στην σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο, οι 47 επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος, με εντολή του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο Σϊσι διέταξε να δημιουργηθούν έκτακτες ομάδες εργασίας που να ελέγξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Τέσσερις σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι της περιοχής όπου έγινε η σύγκρουση των τρένων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ.

Το ένα από τα δύο τρένα ερχόταν από το Κάιρο και το άλλο από το Πορτ Σαΐντ, με κατεύθυνση την Αλεξάνδρεια.

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι εξέφρασαν μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων χωρών: Η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

“Ανθρώπινο λάθος” η σύγκρουση τρένων που στοίχισε τόσες ζωές!

Η σύγκρουση συνέβη στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας), κοντά στον σταθμό Χορσίντ. Είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο, σύμφωνα με την Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ τόνισε το δυστύχημα οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της τραγωδίας – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

σύγκρουση τρένων
Φωτογραφία: Reuters
σύγκρουση τρένων
Φωτογραφία: Reuters

https://twitter.com/JoJo_Fawzy/status/896009337939922945

Gepostet von Abdo Atala am Freitag, 11. August 2017

Gepostet von Abdo Atala am Freitag, 11. August 2017

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις