Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σύγχρονος Καιάδας! Στέλνουν διανοητικά καθυστερημένα παιδιά στο θάνατο – Οι ανήλικοι “καμικάζι” θερίζουν ζωές – Παιδιά 22 από τα θύματα στην Τουρκία

Το παιδί που συνελήφθη στο Ιράκ πριν γίνει καμικάζι αυτοκτονίας - Φωτογραφία Reuters
Το παιδί που συνελήφθη στο Ιράκ πριν γίνει καμικάζι αυτοκτονίας - Φωτογραφία Reuters

– Video σοκ από τη στιγμή που αστυνομική συλλαμβάνουν παιδί ζωσμένο με εκρηκτικά πριν ανατιναχθεί στο Κιρκούκ
– Ανήλικος και ο βομβιστής αυτοκτονίας σε γάμο στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας
– Αποκάλυψη της Τζουμχουριέτ: Οι τζιχαντιστές κάνουν καμικάζι αυτοκτονίας παιδιά με νοητική στέρηση!
– Από τα 51 θύματα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία, τα 22 ήταν παιδιά κάτω των 14 ετών!
– Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα βρέφος τριών μηνών

Η φρίκη που σκορπούν οι τζιχαντιστές του ISIS δεν έχει τέλος. Κάθε αποκάλυψη προκαλεί νέο σοκ. Όχι μόνο για τον αριθμό των νεκρών που προκαλούν τα ανθρωπόμορφα τέρατα του Ισλαμικού Κράτους αλλά και για τις πρακτικές τους. Για την αποκάλυψη πως στέλνουν παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά να θερίσουν ζωές.

Ένα 24ωρο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση σε γάμο στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας με τους 51 νεκρούς (εκ των οποίων οι 22 ήταν παιδιά κάτω των 14 ετών) και τους 100 τραυματίες, η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αποκαλύπτει – επικαλούμενη έκθεση του ΟΗΕ- ότι οι τζιχαντιστές στέλνουν διανοητικά καθυστερημένα παιδιά σε αποστολές αυτοκτονίας! Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό πως οι φανατικοί του ISIS δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με παιδιά που έχουν οποιαδήποτε νοητική στέρηση. Παλιότερα είχαν σοκάρει οι εικόνες τέτοιων εκτελέσεων. Σύγχρονοι Χίτλερ που δημιουργούν τον δικό τους Καιάδα!

Στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγοράζουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και τα διδάσκουν πώς θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας

«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν» αναφέρεται στο έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ρενάτε Βίντερ τόνισε ότι «ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας. Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν». Τον περασμένο Μάρτιο ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, είπε.

Ίσως το ίδιο να έκαναν και στον ματωμένο γάμο του Γκαζιάντεπ. Δράστης του νέου μακελειού στην Τουρκία φέρεται να ήταν ένα παιδί 12-14 ετών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα «ο ανήλικος δράστης είχε ανακατευτεί με τους καλεσμένους στο γάμο και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό 69».

Τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη. Οι δύο ύποπτοι φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων, γράφει η Τζουμχουριέτ.

Από τους 51 νεκρούς της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία, τουλάχιστον οι 22 είναι παιδιά κάτω των 14 ετών, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο της Τουρκίας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι ένα βρέφος τριών μηνών βρίσκεται μεταξύ των νεκρών. Συνολικά 44 από τα 51 θύματα έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πριν ακόμη συμπληρωθούν 24 ώρες από την επίθεση στην Τουρκία, μια από τις πλέον αιματηρές που έχουν σημειωθεί, στο Κιρκούκ του βορείου Ιράκ η αστυνομία συνέλαβε ένα αγόρι 12-13 ετών λίγο πριν πυροδοτήσει τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε. Το παιδί, φορώντας φανέλα της Μπαρτσελόνα και του Λιονέλ Μέσι πλησίασε ένα σιιτικό τζαμί και επρόκειτο να ανατιναχθεί αλλά οι αστυνομικοί τον έγδυσαν και του έβγαλαν τα εκρηκτικά που είχε στη μέση του!

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κατηγορηθεί και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις στην Τουρκία, συνήθως με στόχο συγκεντρώσεις Κούρδων σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των εθνοτήτων. Η φονικότερη σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Επρόκειτο για μια διπλή βομβιστική επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και σημειώθηκε σε μια διαδήλωση ακτιβιστών αριστερών κομμάτων και υποστηρικτών του αγώνα των Κούρδων μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανέφερε σε δήλωσή του πως ο γάμος αυτός στην Γκαζιάντεπ ήταν ενός μέλους του. Ο γαμπρός βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών, ενώ η νύφη δεν τραυματίστηκε.

Και ο Ερντογάν διατύπωσε εξάλλου την εκτίμηση πως οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες που ζουν στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε