Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Σύλληψη εμπρηστή για τις φωτιές – Τεράστια επιχείρηση εκκένωσης σε εξέλιξη!

Καλιφόρνια: Σύλληψη εμπρηστή για τις φωτιές – Τεράστια επιχείρηση εκκένωσης σε εξέλιξη!
φωτογραφία Reuters

Ένας 32χρονος ύποπτος εμπρησμών συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Καλιφόρνια.

Περίπου 37.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της “ταχείας επέκτασης” της πυρκαγιάς στην νότια Καλιφόρνια, για την οποία συνελήφθη ως ύποπτος ένας πυρομανής, ανακοίνωσαν οι αρχές.

“Περισσότεροι από 1.300 πυροσβέστες αγωνίζονται κατά της πυρκαγιάς Κράνστον που έχει καταστρέψει τέσσερα σπίτια και προκάλεσε το κλείσιμο δρόμων και την απομάκρυνση 37.000 ανθρώπων”, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Δασών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η φωτιά που μαίνεται για τέταρτο 24ωρο στον εθνικό δρυμό του Σαν Μπερναντίνο, νοτιοανατολικά του Λος Αντζελες, έχει κάψει 53.000 στρέμματα δάσους και δεν έχει ελεγχθεί παρά μόνο κατά 17%.

Απειλεί 4.900 σπίτια και τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματισθεί.

Καλιφόρνια: Εμπρηστής ετών 32

Ένας άνδρας 32 ετών, ο Μπράντον ΜακΓκλόβερ, συνελήφθη ως ύποπτος για εννέα εμπρησμούς στην νοτιοδυτική πλευρά της κομητείας του Ριβερσάιντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε την κομητεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και προειδοποιεί ότι “ο κίνδυνος πυρκαγιάς συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη την Καλιφόρνια”.

“Βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας και οι φίλοι σας είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μείνετε σε επιφυλακή, είναι το μήνυμα που στάλθηκε στο Twitter.

Βορειότερα, η πυρκαγιά Φέργκιουσον συνεχίζει την πορεία της προς τον εθνικό πάρκο του Γιοσέμιτι, τμήμα του οποίου έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης Inciweb, αυτή η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου έχει καταστρέψει 200.000 στρέμματα και ελέγχεται μόνο κατά το 29%. Ένας πυροσβέστης έχει χάσει την ζωή του και 7 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά Καρ, βόρεια της πόλης του Ρέντινγκ, που έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο πυροσβεστών, η πυροσβεστική υπηρεσία Calfire έκανε λόγο σήμερα για 327.000 στρέμματα καμένης γης από τις 23 Ιουλίου, για 500 κατεστραμμένα σπίτια και 75 που έχουν υποστεί ζημιές. Η καμένη έκταση ξεπερνά τα 200.000 στρέμματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις