Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου σε Πούτιν για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Ρωσία

Ρωσία
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Τουλάχιστον 64 είναι οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στην πόλη Κεμέροβο, στην Ρωσία. Η επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ρωσία μετέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης πυρκαγιάς σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κεμέροβο καθώς και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική πυρκαγιά στη Ρωσία – Έτρεχαν να σωθούν

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι εικόνες από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Σιβηρία. Από την τεράστια πυρκαγιά πέθαναν 64 άνθρωποι.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί από τη φονική πυρκαγιά στην πόλη Κεμέροβο στη Σιβηρία. Πολλά από τα πτώματα θα χρειαστεί να αναγνωριστούν μέσω DNA.

Στα τρομακτικά πλάνα φαίνονται οι φλόγες με το που ξέσπασε η φωτιά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα γίνεται μαύρη από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Φόβοι για 100 νεκρούς από την πυρκαγιά

Ένα μέρος από το εμπορικό κέντρο Cherry Winter κατέρρευσε από τη φωτιά, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να θέλουν τους νεκρούς να φτάνουν τους 100.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές βρέθηκαν τουλάχιστον 30 πτώματα σε μία αίθουσα κινηματογράφου και άλλα 37 σε άλλη αίθουσα.

Τα καταδικασμένα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στις αίθουσες ενώ γέμιζαν καπνό καθώς οι πόρτες εξόδου κινδύνου ήταν κλειδωμένες. Οι συναγερμοί δε χτύπησαν και τα συστήματα πυρόσβεσης δεν λειτούργησαν.

Υπήρξε αναφορά πως ένας εργαζόμενος στο εμπορικό κέντρο έσβησε τον συναγερμό πυρκαγιάς όταν ενεργοποιήθηκε αρχικά.

Οι φλόγες κατέστρεψαν το εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο σε μια απο τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές στη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις