Κόσμος

Συμφωνίες ύψους 40 δισ. δολαρίων θα προωθήσουν άμεσα η Τεχεράνη και η Ρωσία

Στη μονογραφή συμφωνιών ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν η Τεχεράνη και η Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βελαγιατί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είπε ότι συζήτησε ορισμένα από τα σχέδια αυτά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Τεχεράνη, είπε, ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο από τη Ρωσία για να αναπτύξει τους σιδηροδρόμους της και τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Οι συμφωνίες αυτές είχαν υπογραφεί τους προηγούμενους μήνες. “Μονογράφηκαν και μπορούν πλέον να τεθούν σε εφαρμογή” είπε ο Ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Το Ιράν συζητά επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην πώληση πετρελαίου στην ρωσική εταιρεία Rosneft. Ο Βελαγιατί αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Ιγκόρ Σέτσιν, ήταν παρών στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Η Rosneft δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για την πληροφορία αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στη Βραζιλία: Ανατροπή με τον Φλάβιο Μπολσονάρο – Μάχη με τον Λούλα στο δεύτερο γύρο
Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί στη Βραζιλία, ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος συγκεντρώνει λίγο πάνω από 47% στις εκλογές, ενώ ο Λούλα κινείται κοντά στο 45%
O Φλάβιο Μπολσονάρο
Πυρηνική «απόβαση» στη Σελήνη ετοιμάζουν ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα – Τα σχέδια για αντιδραστήρες
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως άν ένας αντιδραστήρας καταστραφεί κατά την εκτόξευση και τα συντρίμμια του επιστρέψουν στη Γη, υπάρχει κίνδυνος διασποράς ραδιενεργού υλικού
Σελήνη