Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σύμπτωση ή… σχέδιο; Ανήμερα της επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη, η τραγωδία στο Μύνστερ

Σύμπτωση ή… σχέδιο; Ανήμερα της επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη, η τραγωδία στο Μύνστερ
Το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στη Στοκχόλμη

Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μύνστερ, στη δυτική Γερμανία, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (07.04.2018).

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε, έναν χρόνο ακριβώς από την ημέρα που σημειώθηκε το τρομοκρατικό “χτύπημα” στη Στοκχόλμη.

Ένα φορτηγό έκανε «τρελή πορεία θανάτου» και έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, το μεσημέρι της Παρασκευής, 07.04.2017, βυθίζοντας στη θλίψη την πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Στη συνέχεια το φορτηγό προσέκρουσε σε ένα εμπορικό κατάστημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15 σε ένα περιστατικό, το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας περιέγραψε ως μια προφανή τρομοκρατική επίθεση.

Το φορτηγό κινούταν με ταχύτητα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων, πάνω σε ένα πεζόδρομο, πριν καρφωθεί σε ένα κτίριο. Και αποτυπώθηκε από μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Το φορτηγό προσέκρουσε σε ένα κτίριο, αφού πρώτα έπεσε πάνω στο πλήθος και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, την οποία έσβησαν πυροσβέστες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις