Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συναγερμός για 4χρονη – Ανατριχιαστικά βίντεο κακοποίησής της στο σκοτεινό διαδίκτυο

σκοτεινό διαδίκτυο

Συναγερμός στη Γερμανία για 4χρονο κοριτσάκι. Ανατριχιαστικά βίντεο σεξουαλικής κακοποίησής του στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Φωτογραφίες ενός 4χρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε σε βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης στο σκοτεινό διαδίκτυο έδωσαν οι αρχές. Απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει πληροφορίες να μιλήσει.

Οι ερευνητές φοβούνται ότι το μικρό κοριτσάκι εξακολουθεί να κακοποιείται σεξουαλικά. Ζητά από όσους την αναγνωρίζουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές. Πιστεύεται ότι το κοριτσάκι είναι μεταξύ 4 και 5 ετών έχει βιντεοσκοπηθεί να κακοποιείται σεξουαλικά στη Γερμανία μεταξύ Οκτωβρίου του 2016 και Ιουλίου 2017. Τα βίντεο ανέβηκαν στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Ανατριχιαστικά βίντεο στο σκοτεινό διαδίκτυο

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, Bundeskriminalamt (BKA), αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως οι πρώτες εικόνες και βιντεοσκοπήσεις σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού ανακαλύφθηκαν πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017. Εντοπίστηκαν σε πλατφόρμα παιδικής πορνογραφίας στο σκοτεινό διαδίκτυο.

“Η εκτεταμένη έρευνα που διενεργήθηκε δεν οδήγησε στον εντοπισμό του υπόπτου”. Το BKA υποθέτει ότι το θύμα εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένο στις ορέξεις του υπόπτου. Έτσι δεν μπορεί να αποκλειστεί η συνεχιζόμενη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Η γενική εισαγγελία της Φρανκφούρτης και η BKA ελπίζουν να εντοπίσουν με τη βοήθεια του κόσμου το άγνωστο θύμα και τους υπόπτους. Καθώς και να μπορέσουν να τερματίσουν τη συνεχιζόμενη σεξουαλική κακοποίηση”.

Τι είναι το σκοτεινό διαδίκτυο

Το σκοτεινό διαδίκτυο είναι ένα τμήμα του ίντερνετ όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους ανώνυμα και χωρίς φόβο παρακολούθησης.

Λόγω αυτού πολλοί εγκληματίες το χρησιμοποιούν για να πουλήσουν παράνομα ναρκωτικά, χημικά, όπλα, εικόνες κακοποίησης παιδιών ή και για να πουλήσουν υπηρεσίες εκτελεστών.

Το Silk Road, η πιο γνωστή αγορά στο σκοτεινό διαδίκτυο, έκλεισε το 2013 από το FBI. Ο ιδρυτής του Ross Ulbricht καταδικάστηκε σε ισόβια για 7 κατηγορίες.

Τα πρώτα κρυφά sites άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά γύρω στο 2004. Η δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά. Μεταξύ 2011 και 2013 δαπανήθηκαν 1 δισεκατομμύριο λίρες στο Road Silk.

Αυτές οι τοποθεσίες δεν είναι προσβάσιμες από παραδοσιακά προγράμματα περιήγησης όπως οι Internet Explorer, Chrome, Safari και Firefox. Οι χρήστες που επιθυμούν να δουν υλικό στο σκοτεινό διαδίκτυο πρέπει να κατεβάσουν επιπλέον λογισμικό.

Είχε αρχικά αναπτυχθεί από τον αμερικανικό στρατό για να επιτρέψει τη μυστική επικοινωνία αλλά τώρα είναι ελεύθερα διαθέσιμο.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις