Κόσμος

Συναγερμός στη Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε η «νοτιοαφρικανική» μετάλλαξη του κορονοϊού

Το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του νέου κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία εδώ και περισσότερους από δύο μήνες έχει μολυνθεί από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, πιθανότητα μολύνθηκε όταν βρισκόταν σε καραντίνα.

Πρόκειται για μια γυναίκα 56 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ευρώπη και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό το Σάββατο, δέκα ημέρες αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων. 

Ο τρόπος που η Νέα Ζηλανδία διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού έχει κερδίσει επαίνους από το εξωτερικό, καθώς στη χώρα έχουν καταγραφεί λιγότερα από 2.000 κρούσματα. Συνολικά 25 άνθρωποι υπέκυψαν από covid-19.

Η 56χρονη αυτή γυναίκα είναι το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης από τα μέσα Δεκεμβρίου και βρέθηκε ότι έχει μολυνθεί από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

“Το στέλεχος από το οποίο έχει μολυνθεί είναι το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο και πηγή της μόλυνσης είναι πιθανότατα ένας άλλος άνθρωπος που επέστρεψε από το εξωτερικό”, δήλωσε σήμερα ο Νεοζηλανδός υπουργός Υγείας Κρις Κίπκινς.

Click4more: Ανελέητος ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Έσπασε το φράγμα των 25 εκατ. κρουσμάτων

Η γυναίκα φαίνεται ότι μολύνθηκε από την covid-19 στη διάρκεια της καραντίνας της από ένα άτομο το οποίο διέμενε στον ίδιο όροφο με εκείνη και το οποίο είχε βρεθεί θετικό στην covid-19 δύο ημέρες προτού η γυναίκα ολοκληρώσει την καραντίνα της.

Αφού βγήκε από την καραντίνα η γυναίκα μετέβη στην περιοχή Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, και εμφάνισε συμπτώματα cοvid-19 αρκετές ημέρες προτού βρεθεί θετική στον ιό.

Δύο συγγενείς της, ανάμεσά τους ο σύζυγός της, έχουν βρεθεί αρνητικοί. Ο γενικός διευθυντής Υγείας Άσλι Μμπλούμφιλντ εκτίμησε ότι αν δεν έχουν μολυνθεί, αυτό οφείλεται στο είδος των συμπτωμάτων που εμφάνισε η γυναίκα.

“Δεν έκανε λόγο για αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως πόνους στους μυς, γι’ αυτό τον λόγο πιθανόν δεν μετέδωσε τόσο πολύ τον ιό”, εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι