Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Συναγερμός στη Βρετανία: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο τρόμος πλανάται πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία. Λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση πως μπορεί η χώρα να γίνει στόχος τζιχαντιστών, όπως το Παρίσι ή οι Βρυξέλλες, οι βρετανικές αρχές έκαναν εφόδους σε σπίτια στην κεντρική Αγγλία και το Λονδίνο και συνέλαβαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα που κατηγορούνται πως ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο Ντέρμπι, ο πέμπτος στο Μπάρτον ον Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας και η γυναίκα στο Λονδίνο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έφοδοι σε έξι σπίτια, ενώ οι άνδρες ηλικίας από 22 έως 36 ετών καθώς και η 32χρονη γυναίκα είναι ήδη υπό κράτηση.

“Καταλαβαίνουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενδεχομένως να ανησυχούν μετά τις συλλήψεις αυτές. Η τοπική αστυνομία θα βρίσκεται όπως πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ανησυχεί”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Βορειοανατολικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

“Ζητάμε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αλλά να μην πανικοβληθούν και τους ευχαριστούμε για την συνδρομή, την υποστήριξη και την κατανόησή τους” προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, που σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση θεωρείται πολύ πιθανό για αυτό και οι Αρχές είναι στο πόδι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται την κρίση στη Συρία για να σχεδιάσουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας και των συμμάχων του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε