Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός στην Αυστραλία: Άνδρας εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό μετά… την καραντίνα του σε ξενοδοχείο

Συναγερμός στην Αυστραλία: Άνδρας εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό μετά… την καραντίνα του σε ξενοδοχείο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε ένας άνδρας στην Αυστραλία, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την υποχρεωτική του καραντίνα σου σε ξενοδοχείο. Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εγείρει ανησυχίες για την εμφάνιση πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων. 

Ο άνδρας αυτός είναι πιθανό να μολύνθηκε από κορονοϊό στη διάρκεια της καραντίνας του σε ξενοδοχείο του Περθ, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι διεξάγεται ανάλυση της γονιδιακής αλληλουχίας προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τις αρχές να επιβάλλουν τριήμερο lockdown στο Περθ και την γειτονική περιοχή Πιλ. 

Οι αρχές ζήτησαν από όλους τους επιβάτες πτήσης από το Περθ στη Μελβούρνη να μπουν σε αυτοαπομόνωση καθώς ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στην covid-19 είχε ταξιδέψει την Τετάρτη στο σπίτι του στη Μελβούρνη, αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Βικτόρια, ο Μάρτιν Φόλεϊ.

“Πρόκειται για μια σημαντική και επίκαιρη, πιστεύω, υπενθύμιση για όλους μας ότι αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι πολιτείες Δυτική Αυστραλία και Νέα Νότια Ουαλία εξετάζουν περιστατικά ταξιδιωτών που βρίσκονταν σε ξενοδοχεία καραντίνας και μολύνθηκαν από την covid-19 από άλλους επισκέπτες σε κοντινά δωμάτια.

“Το σύστημα της καραντίνας σε ξενοδοχεία, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει, πρέπει να αντιμετωπίζει διάφορα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού”, σχολίασε ο Φόλεϊ.

Προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση στη χώρα των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού η Αυστραλία αυστηροποίησε χθες Πέμπτη τους ελέγχους στα σύνορά της, μειώνοντας των αριθμό των ταξιδιωτών από την Ινδία και άλλες περιοχές που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Αφού έκλεισε τα σύνορά της πριν περισσότερο από ένα χρόνο, η Αυστραλία επιτρέπει πλέον να επιστρέφουν από το εξωτερικό πολίτες της και μόνιμοι κάτοικοί της. Όσοι εισέρχονται στη χώρα, με εξαίρεση όσους προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία, πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχεία πληρώνοντας το κόστος.

Το σύστημα αυτό βοήθησε την Αυστραλία να διατηρήσει σε σχετικά χαμηλό επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19, συνολικά λίγα περισσότερα από 29.500, αλλά και των θανάτων, 910.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις