Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συναγερμός στην Αυστραλία! Ύποπτα δέματα σε πρεσβείες και προξενεία

Συναγερμός στην Αυστραλία! Ύποπτα δέματα σε πρεσβείες και προξενεία
Φωτογραφία Reuters

Ύποπτα δέματα που εστάλησαν σε πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αυστραλία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα ύποπτα δέματα βρέθηκαν σε πρεσβείες και προξενεία. Τα δέματα εξετάζονται και έχει ξεκινήσει έρευνα. Δεν δόθηκαν όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία.

Μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας μετέδωσαν ότι τα ύποπτα δέματα παραδόθηκαν σε πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Φωτογραφία Reuters

Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και αυτή της Ινδίας στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες περί κάποιου τραυματισμό μελών του προσωπικού οποιασδήποτε ξένης διπλωματικής αποστολής.

Φωτογραφία Reuters

Η βρετανική αποστολή επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε στα γραφεία της στη Μελβούρνη ένα από τα ύποπτα δέματα. «Όλο το προσωπικό μας είναι ασφαλές» «και γνωρίζουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις