Κόσμος

Συναγερμός στην Γερμανία: Άνδρας μαχαίρωσε επιβάτες λεωφορείου! 14 τραυματίες – 2 σε σοβαρή κατάσταση

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα (20.07.2018) το απόγευμα σε ένα λεωφορείο στη βόρεια Γερμανία. Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, την ώρα που κανένα σενάριο δεν αποκλείεται προς το παρόν από τις αρχές.

Τα θύματα τραυματίστηκαν σε ένα λεωφορείο στο Λίμπεκ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 35, συνελήφθη.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lübecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη.

Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten επικαλέστηκε μια Γερμανίδα εισαγγελέα που έλεγε ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί ως κίνητρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Εξώφυλλο του περιοδικού Time