Site icon NewsIT

Συναγερμός στην Κεντρική Αμερική: Μετά την καταιγίδα Ήτα «επελαύνει» ο κυκλώνας Γιώτα (pics)

16.11.2020 | 12:04
Συναγερμός στην Κεντρική Αμερική: Μετά την καταιγίδα Ήτα «επελαύνει» ο κυκλώνας Γιώτα (pics)

People clear debris in floodwaters caused by Hurricane Iota in Cartagena, Colombia in this still image taken from social media video dated November 14, 2020. LUIS GUILLERMO FERREBUS/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. MUST ON SCREEN COURTESY LUIS GUILLERMO FERREBUS.

Στην «επικίνδυνη» κατηγορία 4 της κλίμακας Σάφιρ- Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Γιώτα, ο οποίος κατευθύνεται προς την Κεντρική Αμερική όπου χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους στις χώρες που είχαν ήδη πληγεί από την τροπική καταιγίδα Ήτα. Ο Γιώτα αναμένεται να πλήξει το βράδυ της Δευτέρας (16/11) τη βορειοανατολική Νικαράγουα και την ανατολική Ονδούρα.

Ο κυκλώνας Γιώτα, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), αναμένεται να συνοδεύεται «ενδεχομένως από καταστροφικούς ανέμους, απειλητικές για τη ζωή καταιγίδες και ακραίες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Αμερική».

Ο κυκλώνας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρίσκεται ανατολικά-βορειοανατολικά του Ίσλα ντε Προβιδένσια της Κολομβίας, συνοδευόμενος με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ θα βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική ως την Παρασκευή.

Ο Γιώτα αναμένεται να ακολουθήσει τη διαδρομή της τροπικής καταιγίδας Ήτα, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων, αλλά και πλημμύρες και κατολισθήσεις που επηρέασαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες από το πέρασμα του κυκλώνα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version