Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο City του Λονδίνου για χημική πυρκαγιά! [vids,pic]

Φωτό από youtube.com
Φωτό από youtube.com

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου λειτουργεί ξανά, αφού οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατέληξαν ότι δεν υπήρξε χημική φωτιά όπως αναφέρθηκε νωρίτερα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από το τερματικό περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού.

«Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά», ανέφερε η διεύθυνσή μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Ευχαριστούμε τους επιβάτες για την υπομονή τους, θα υπάρξουν προβλήματα στην πρόσβαση στο τερματικό και αναμένονται καθυστερήσεις στις πτήσεις», κατά την ίδια πηγή.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

«Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

 

 

Το χρονικό

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου εκκενώθηκε και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βρετανίας

Η αστυνομία και η πυροσβεστική έσπευσαν στο σημείο για να διερευνήσουν τα αίτια της φωτιάς. Κατά την ίδια πηγή, «περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού (του αεροδρομίου) απομακρύνθηκαν και υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας αριθμός επιβατών δεν αισθανόταν καλά».

Το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τέσσερα πληρώματα ασθενοφόρων και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου μετέβησαν στο σημείο. Κατά την ίδια πηγή, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 πρόσωπα και δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε