Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου λόγω drone!

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου λόγω drone!

Ένα drone επανεμφανίστηκε σε βρετανικό αεροδρόμιο, αυτή τη φορά στο Χίθροου του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι αναχωρήσεις πτήσεων.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου του Λονδίνου, υπήρξαν αναφορές για εμφάνιση drone, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να ειδοποιηθούν οι ειδικές μονάδες.

Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατό και να μην ταλαιπωρηθούν χιλιάδες επιβάτες, τόνισε η εκπρόσωπος του Χίθροου.

Το νέο αυτό περιστατικό καταγράφηκε μετά το χάος που επικράτησε τις ημέρες των Χριστουγέννων στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Γκάτγουικ, επίσης λόγω εμφάνισης drone στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Τότε είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις που θεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο. Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Και τα δύο αεροδρόμια έχουν στο μεταξύ παραγγείλει ειδικά συστήματα, στρατιωτικού τύπου και αξίας “πολλών εκατομμυρίων λιρών” για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από τα drones.

πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις