Κόσμος

Αναστάτωση στο Λευκό Οίκο από ύποπτο πακέτο – Συνελήφθη ένας άνδρας

Οι ξεναγήσεις επισκεπτών στον Λευκό Οίκο διακόπηκαν νωρίτερα και η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του αμερικανού προέδρου, έστησε μια «περίμετρο ασφαλείας» λίγη ώρα αφού ένας άνδρας που κρατούσε ένα ύποπτο πακέτο πλησίασε ένα στέλεχος της Υπηρεσίας κοντά στο κτίριο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, συνελήφθη και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο, διευκρίνισε η Κάθι Μιλχόουν, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου της αμερικανικής προεδρίας. Το πακέτο αυτό εξετάζεται, συμπλήρωσε.

«Χωρίσαμε το πρόσωπο και το πακέτο. (Ο άνδρας) βρίσκεται τώρα υπό την κράτηση της Μυστικής Υπηρεσίας», είπε η Μιλχόουν. «Στήσαμε μια περίμετρο ασφαλείας, οι εργαζόμενοι των μέσων ενημέρωσης μετακινήθηκαν εδώ και οι ξεναγήσεις στην Ανατολική Πτέρυγα διακόπηκαν. Όλες οι άλλες δραστηριότητες στον Λευκό Οίκο συνεχίζονται κανονικά».

Στις 19 Μαρτίου, ένας άνδρας είχε πλησιάσει το σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου με το αυτοκινητό του και είχε πει ότι έχει βόμβα.

Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας εσβολέας με ένα σακίδιο παραβίασε την εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου και συνελήφθη από τις μυστικές πηρεσίες στη νότια είσοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης