Κόσμος

Συναγερμός στον Καναδά για την άφιξη του κυκλώνα Ντόριαν! Ερήμωσαν οι δρόμοι – Video

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στις Μπαχάμες, όπου άφησε πίσω του τουλάχιστον 43 νεκρούς, και τα προβλήματα που προκάλεσε περνώντας από ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ο κυκλώνας Ντόριαν, εξασθενημένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος, έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους, και προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και κύματα ύψους έως και είκοσι μέτρων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις Μπαχάμες, όπου οι αρχές αναμένουν ότι θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του Ντόριαν αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία, όπως και κρουαζιερόπλοια, μετέχουν στις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές προς την πρωτεύουσα Νασάου ή τις ΗΠΑ, ενώ περίπου 70.000 άνθρωποι στη νησιωτική χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Τη ίδια ώρα κατά το πέρασμά του από τις ΗΠΑ, όπου έπληξε τρεις πολιτείες, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, ο κυκλώνας προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση που επηρέασαν περισσότερους από 400.000 ανθρώπους την περασμένη Παρασκευή.

Χθες Σάββατο το βράδυ ο κυκλώνας έφτασε κοντά στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκωτία, του Καναδά, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 140 χιλιομέτρων την ώρα. Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Νέα Σκωτία, σύμφωνα με τις αρχές.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της επαρχίας αυτής του Καναδά δείχνουν τους δρόμους του Χάλιφαξ ερημωμένους.

“Η ασφάλεια των Καναδών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις περιοχές” από τις οποίες θα περάσει ο κυκλώνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Περίπου 700 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις επαρχίες του ανατολικού Καναδά για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις διάσωσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο Ντόριαν αναμένεται να συνεχίσει σήμερα την πορεία του πάνω από τον ανατολικό Καναδά, με τις αρχές να έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους περιοχών τις οποίες αναμένεται να πλήξει, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να εξασθενήσει και να απομακρυνθεί πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8