Κόσμος

Συνάντηση Κουρτς με τον Βαυαρό πρωθυπουργό για κοινές ενέργειες κατά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση εργασίας για έναν συντονισμό των ενεργειών σε θέματα πανδημίας του κορονοϊού, θα έχουν σήμερα (09.10.2020) το απόγευμα στο τελωνείο του Μπαντ Ράιχενχαλ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα, ο πρωθυπουργός του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος θα μεταβεί εκεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Ο Αυστριακός καγκελάριος έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για τις αρνητικές επιπτώσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων στον τομέα του τουρισμού, και θέλει να πετύχει την κατάργησή τους σύντομα, μέσω μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Βαυαρός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να συναντήσει “σύντομα” τον Αυστριακό καγκελάριο για να συζητήσει μαζί του τα επείγοντα διμερή ζητήματα σε σχέση με τον κορονοϊό, είχε παραπέμψει στους πολυάριθμους μετακινούμενους μεταξύ της Βαυαρίας και της Αυστρίας και είχε αντιταχθεί κατά ενός νέου κλεισίματος των συνόρων.

Από τα τέσσερα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που συνορεύουν με τη Βαυαρία, μόνο το Σάλτσμπουργκ και η Άνω Αυστρία δεν έχουν περιληφθεί σε γερμανική ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Ωστόσο, και σε αυτά τα ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων υπερβαίνει τις 50 νέες λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, που ισχύει ως μέτρο για τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις στη Γερμανία.

Κυρίως, ο αυστριακός τουριστικός κλάδος φοβάται μία επέκταση των γερμανικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου διακοπών. Με μεγάλη ανησυχία αντιμετωπίζονται το ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να επιβληθεί μία υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών για εκείνους που επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές κινδύνου κορονοϊού.

Από την σκοπιά του αυστριακού τουριστικού κλάδου, αυτό θα αποτελούσε “θανάσιμο πλήγμα” για επιχειρήσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους Γερμανούς επισκέπτες.

Μέχρι στιγμής, μπορεί να αποφευχθεί η υποχρέωση για αυτο-απομόνωση με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ, και μάλιστα οι τουριστικές επιχειρήσεις για να μην χάσουν τους ξένους παραθεριστές προσφέρουν τη διενέργεια του τεστ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν