Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συνάντηση Κουρτς με τον Βαυαρό πρωθυπουργό για κοινές ενέργειες κατά του κορονοϊού

lockdown
Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση εργασίας για έναν συντονισμό των ενεργειών σε θέματα πανδημίας του κορονοϊού, θα έχουν σήμερα (09.10.2020) το απόγευμα στο τελωνείο του Μπαντ Ράιχενχαλ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα, ο πρωθυπουργός του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος θα μεταβεί εκεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Ο Αυστριακός καγκελάριος έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για τις αρνητικές επιπτώσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων στον τομέα του τουρισμού, και θέλει να πετύχει την κατάργησή τους σύντομα, μέσω μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Βαυαρός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να συναντήσει “σύντομα” τον Αυστριακό καγκελάριο για να συζητήσει μαζί του τα επείγοντα διμερή ζητήματα σε σχέση με τον κορονοϊό, είχε παραπέμψει στους πολυάριθμους μετακινούμενους μεταξύ της Βαυαρίας και της Αυστρίας και είχε αντιταχθεί κατά ενός νέου κλεισίματος των συνόρων.

Από τα τέσσερα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που συνορεύουν με τη Βαυαρία, μόνο το Σάλτσμπουργκ και η Άνω Αυστρία δεν έχουν περιληφθεί σε γερμανική ταξιδιωτική προειδοποίηση.

Ωστόσο, και σε αυτά τα ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων υπερβαίνει τις 50 νέες λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, που ισχύει ως μέτρο για τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις στη Γερμανία.

Κυρίως, ο αυστριακός τουριστικός κλάδος φοβάται μία επέκταση των γερμανικών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου διακοπών. Με μεγάλη ανησυχία αντιμετωπίζονται το ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να επιβληθεί μία υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών για εκείνους που επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές κινδύνου κορονοϊού.

Από την σκοπιά του αυστριακού τουριστικού κλάδου, αυτό θα αποτελούσε “θανάσιμο πλήγμα” για επιχειρήσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους Γερμανούς επισκέπτες.

Μέχρι στιγμής, μπορεί να αποφευχθεί η υποχρέωση για αυτο-απομόνωση με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ, και μάλιστα οι τουριστικές επιχειρήσεις για να μην χάσουν τους ξένους παραθεριστές προσφέρουν τη διενέργεια του τεστ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις