Κόσμος

Συνάντηση Λαβρόφ με τον γ.γ. του ΟΗΕ στο Μπαλί

Λίγες ημέρες προτού λήξει η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που διεξάγεται στο Μπαλί.

Η συμφωνία θα λήξει στις 19 Νοεμβρίου και η Μόσχα δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν αν θα παρατείνει τη συμμετοχή της. Η Ρωσία παραμένει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά μετά την εισβολή στην Ουκρανία οι σχέσεις της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών δεν είναι καθόλου καλές. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανάρτησε αρχικά φωτογραφία των δύο ανδρών να κάθονται σε ένα τραπέζι στο Μπαλί, με τη ρωσική σημαία και τη σημαία του ΟΗΕ. Ωστόσο το υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το θέμα των συνομιλιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απορρίπτει κατηγορίες των ΗΠΑ για σχέδια απαγωγών και δολοφονιών στο εξωτερικό
Η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι αποσπούν την προσοχή από τη σύγκρουση στη Γάζα – 14 δυτικές χώρες καταδικάζουν συντονισμένη εκστρατεία των ιρανικών υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου