Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν τον Φεβρουάριο για Ουκρανία και τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος ηγέτης θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Την επισημοποίηση της επίσκεψης του πρόεδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία και τις συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Φεβρουάριο, γνωστοποίησε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ.

«Ναι, μία επίσκεψη ετοιμάζεται», είπε ο Ουσάκοφ σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα είναι ένα από τα βασικά σημεία της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν, ενώ οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για την εξέλιξη στην κατασκευή του ρωσοτουρκικού πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού.

Ο Ουσάκοφ δήλωσε, επίσης, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. «Απαντάμε σε αιτήματα από διάφορες χώρες σχετικά με την ετοιμότητά μας και λέμε ότι ήμασταν έτοιμοι από την αρχή, και δεν ήμασταν εμείς που διακόψαμε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Και τώρα είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν υπάρχει κανένας να μιλήσουμε, γιατί η ουκρανική πλευρά αρνείται να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχες δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο Ερντογάν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν τέσσερις φορές από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει τακτικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η τελευταία διμερής συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Σότσι, στη Ρωσία, με κύριο θέμα συζήτησης τη συμφωνία για τις εξαγωγές των σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει εδώ και καιρό τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών και έχει προσφερθεί αρκετές φορές να αναλάβει η χώρα του τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη