Κόσμος

Συνελήφθη Αμερικανός δημοσιογράφος στη Βενεζουέλα!

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, ο Κόντι Γουέντλ, συνελήφθη σήμερα στη Βενεζουέλα σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Βενεζουέλα είναι ανταποκριτής σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και στην εφημερίδα Miami Herald.

[read4more]

«Γνωρίζουμε ότι σήμερα το πρωί η Διεύθυνση Πληροφοριών του Στρατού εμφανίστηκε στο σπίτι του για να του υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη των γεγονότων στα σύνορα» την 23η Φεβρουαρίου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρος Κόρες της ΜΚΟ Espacio Publico, ο οποίος έως το μεσημέρι δεν είχε νέα του Γουέντλ.

«Οι δικηγόροι μας προσπαθούν να τον εντοπίσουν για να του προσφέρουν νομική βοήθεια» συμπλήρωσε ο Κόρε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος διατύπωσε την ανησυχία του ότι η υπόθεση «θα μπορούσε να οδηγηθεί ενώπιον στρατοδικείου στη Βενεζουέλα».

Οι ένοπλες δυνάμεις στη Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου απέτρεψαν με χρήση βίας την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρας, τη διανομή της οποία είχε οργανώσει ο Χουάν Γκουαϊδό με την συνδρομή κυρίως των ΗΠΑ. Σε αυτά τα επεισόδια έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και πάνω από 300 τραυματίστηκαν.

Ο Κόντι Γουέντλ ζει στη Βενεζουέλα εδώ και αρκετά χρόνια και συνεργάζεται με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBC, Local 10, που εδρεύει στη Φλόριντα καθώς και την εφημερίδα The Miami Herald.

Στο μεταξύ ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, κατήγγειλε με ανάρτηση στο twitter «την εξαφάνιση ενός Αμερικανού πολίτη και δημοσιογράφου, που όπως φαίνεται συνελήφθη από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο χάος βυθίζεται η Θέουτα: 18 νεκροί μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία – Διπλωματική κρίση με την Ιταλία
Η μαζική άφιξη περισσότερων από 1.500 ανθρώπων από το Μαρόκο οδήγησε σε στρατιωτική κινητοποίηση, υπερπλήρη κέντρα υποδοχής και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Ρώμη
Θέουτα μεταναστευτικό
«Απόλυτο χάος» στην Ισπανία: Εννέα νεκροί μετανάστες στην προσπάθεια να φτάσουν στη Θέουτα – Η κυβέρνηση Σάντσεθ στέλνει στρατό
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την Πολιτοφυλακή στην άσκηση των καθηκόντων της και σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Θέουτα» αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών
Ισπανία
69
Ισπανία: Χιλιάδες μετανάστες «πλημμύρισαν» τη Θέουτα – Συγκλονίζουν τα βίντεο που φτάνουν στην ακτή κολυμπώντας από το Μαρόκο
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα στα σύνορα και στέλνει τον υπουργό Εσωτερικών στην περιοχή
Μετανάστες στη Θεούτα της Ισπανίας
23