Κόσμος

Συνελήφθη ο χάκερ που σταμάτησε την απίστευτη κυβερνοεπίθεση WannaCry!

Ενώπιον δικαστηρίου στο Λας Βέγκας θα εμφανιστεί ο Βρετανός ερευνητής κυβερνοασφάλειας Μάρκους Χάτσινς, που συνελήφθη προχθές σε σχέση με υπόθεση κυβερνοεγκλήματος στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο 23χρονος είχε κατηγορηθεί για ανάμειξη στο Kronos – ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων από τους υπολογιστές των θυμάτων που χρησιμοποιούνται για να εγγράφονται σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Το WannaCry εξαπλώθηκε με ταχύτητα σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση που ξεκίνησε στις 12 Μαΐου. Λίγο μετά ο Χάτσινς βρέθηκε στο προσκήνιο καθώς βρήκε τρόπο να το σταματήσει

Ο Χάτσινς έγινε γνωστός αφού ανέκοψε την κυβερνοεπίθεση WannaCry που έπληξε το βρετανικό σύστημα υγείας τον Μάιο. Συνελήφθη από το FBI την Τετάρτη.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει γνώση της κατάστασης, με άλλους ερευνητές κυβερνοασφάλειας να εκφράζουν έκπληξη για τις κατηγορίες σε βάρος του Χάτσινς.

Αυτές τις μέρες, ο Βρετανός χάκερ βρισκόταν στο Λας Βέγκας παρακολουθώντας συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια, αλλά οι αναρτήσεις του στο Twitter – στο οποίο είναι συνήθως πολύ δραστήριος – σταμάτησαν πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ο Μάρκους Χάτσινς συνελήφθη στις ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για το ρόλο του στην ανάπτυξη και διάδοση του κακόβουλου τραπεζικού λογισμικού Kronos».

«Οι κατηγορίες σε βάρος του Χάτσινς, για τις οποίες συνελήφθη, σχετίζονται με την εικαζόμενη συμπεριφορά περίπου από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Ιούλιο 2015». Δεν έχει γίνει γνωστό που κρατείται ο Βρετανός χάκερ ,σημειώνει το BBC.

Πηγή: BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια