Site icon NewsIT

Συνελήφθη στην Αλβανία ο Φατίχ Οζέρ για το σκάνδαλο με τα κρυπτονομίσματα της Thodex

31.08.2022 | 11:53
Συνελήφθη στην Αλβανία ο Φατίχ Οζέρ για το σκάνδαλο με τα κρυπτονομίσματα της Thodex

Συνελήφθη στην Αλβανία ο Φατίχ Οζέρ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex που αναζητούνταν από τις Αρχές της Τουρκίας κατηγορούμενος για απάτη. 

Ο Φατίχ Οζέρ ίδρυσε το 2017 την Thodex, την πιο γνωστή εταιρεία συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία. Στις 21 Απριλίου του 2021 οι συναλλαγές και η πλατφόρμα σταμάτησαν να λειτουργούν, με την Thodex να ενημερώνει ότι θα έκλεινε για τέσσερις έως πέντε ημέρες λόγω πώλησής της. Ο νεαρός χρηματιστής και ιδρυτής της εταιρείας έφυγε στο εξωτερικό με 2 δισ. δολάρια χωρίς να αποζημιώσει τους πελάτες του και οι τουρκικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 

Κατά το διάστημα των ερευνών για τον εντοπισμό του, υπήρχαν πληροφορίες πως ο Φατίχ Οζέρ βρίσκονταν στην Αλβανία. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά την σύλληψη του, την οποία και ανακοίνωσε το υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας. Μάλιστα, το υπουργείο αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία. 

Δείτε βίντεο από τη σύλληψή του:

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı

Ο Φατίχ Οζέρ και τα υπόλοιπα στελέχη της Thodex κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφιακή απάτη και ξέπλυμα εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι Τούρκοι εισαγγελείς, όπως αναφέρει το Bloomberg, επιδιώκουν να τους επιβληθούν ποινές φυλάκισης χιλιάδων ετών συνολικά. Σημειώνεται ότι τα ΜΜΕ στην Τουρκία όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την Thodex έκαναν λόγο για μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της χώρας με 391.000 θύματα.

Η πλατφόρμα Thodex ήταν μέρος της κρυπτο-έκρηξης που προκλήθηκε από επενδυτές στην Τουρκία, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την ασταθή λίρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συνολικές απώλειες εξαιτίας της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου ανήλθαν σε 356 εκατ. λίρες (24 εκατομμύρια δολάρια).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version