Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνελήφθη τηλεοπτικός παραγωγός για επαφές με ρώσο ολιγάρχη – Οι σχέσεις με ελληνικό δίκτυο

Συνελήφθη τηλεοπτικός παραγωγός για επαφές με ρώσο ολιγάρχη – Οι σχέσεις με ελληνικό δίκτυο

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος Ρώσων και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με hollywoodreporter.com, ο Hanick, ο οποίος υπήρξε και παραγωγός για το δίκτυο Fox News, συνελήφθη με την κατηγορία ότι παραβίασε κυρώσεις εις βάρος ρώσου ολιγάρχη από το 2014.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Damian Williams ο Hanick είχε στενούς δεσμούς με τον ρώσο ολιγάρχη Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Σημειώνεται πως ο Jack Hanick ήταν ένα από τα πρόσωπα που μετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του τηλεοπτικού δικτύου Hellas Νet, ενός δικτύου περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το 2015. 

Το Tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ένα σχετικό tweet για το θέμα: «Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσεις και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη».

Η απάντηση της Hellas Net

Με ανακοίνωσή της η Hellas Net διευκρινίζει ότι συνεργάστηκε έναν χρόνο μόνο με τον Hanick και συγκεκριμένα το 2015-1016. Στη συνέχεια η συνεργασία διακόπηκε.

«Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα απο τις 2/2/2015 έως τις 29/2/2016.

Ο Hanick ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μέρους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτύου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου.

Καμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις