Κόσμος

Συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ ο δίσκος Thriller ακόμα και μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον

Πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει να σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ: ο δίσκος του Thriller έγινε σήμερα ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 και είναι το πρώτο άλμπουμ που έγινε «30 φορές πλατινένιο», ανακοίνωσε η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA).

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς έχει αγοράσει ένα αντίτυπο του άλμπουμ.

«Μα τι εξαιρετική επιτυχία, είναι η απόδειξη ότι το Θρίλερ συνεχίζει να καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στην ιστορία της μουσικής» ανέφερε ο πρόεδρος της RIAA, Κέιρι Σέρμαν σε ένα δελτίο τύπου.

Το Thriller θεωρήθηκε απίστευτη καινοτομία στον τομέα της μουσικής και του μάρκετινγκ όταν κυκλοφόρησε το 1982, κάτι που οδήγησε στην ανάδειξη του Μάικλ Τζάκσον σε «βασιλιά της ποπ μουσικής».

Ο τραγουδιστής, που απεβίωσε το 2009, γνώριζε καλά πώς να εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες που πρόσφερε εκείνη την εποχή το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV, που είχε μόλις είχε κάνει το ντεμπούτο του στο τηλεοπτικό τοπίο, προκειμένου να προωθήσει τη μουσική του μέσω των βίντεο κλιπ αλλά και των υψηλής ποιότητας συναυλιών.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα κομμάτια όπως το Beat It ή το Billie Jean και ο Μάικλ Τζάκσον συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες Γκράμι εκ των οποίων τις 8 τιμήθηκε με το βραβείο.

Οι πωλήσεις του Thriller κατέγραψαν άνοδο μετά την επανέκδοσή του το 2008, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 25 ετών από την κυκλοφορία του, και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή έναν χρόνο αργότερα. Λιγότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατό του το Θρίλερ είχε γίνει 29 φορές πλατινένιο.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα